οι σελίδες μου

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

δδο ... μισές αλήθειες... (3)


• Και τότε ρώτησε η Κοκκινοσκουφίτσα: Γιατί γιαγιάκα έχεις τόσο μεγάλα μάτια;

• Κι ο κακός λύκος απάντησε με τη φωνή της γιαγιάς: Για να σε βλέπω καλύτερα καλή μου!

• Κι η Κοκκινοσκουφίτσα ξαναρώτησε: Γιατί γιαγιάκα έχεις τόσο μεγάλα αυτιά;

• Κι ο κακός λύκος απάντησε και πάλι με βραχνή φωνή: Για να σ' ακούω καλύτερα γλυκιά μου!

• Η Κοκκινοσκουφίτσα τότε χαμογέλασε και είπε με νόημα στη "γιαγιά":
Γιατί γιαγιάκα έχεις τόσα πολλά παπαγαλάκια επιστρατευμένα να γράφουν αβέρτα για το πόσο καλή είναι η ΔΔΟ;;;

• "Για να σε κοροϊδεύω καλύτερα!" είπε ο κακός λύκος και πετάχτηκε απ' το κρεβάτι..."

Εντάξει... Δεν ήταν ακριβώς έτσι το παραμύθι αλλά πιάνετε το νόημα! ;-)

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις έγνοιες που έχουν οι οπαδοί της ΔΔΟ για την ασφάλεια, πρώτιστα των "Τουρκο"Κυπρίων συμπατριωτών μας, αλλά επίσης και των "Ελληνο"Κυπρίων. Το σκεπτικό είναι: Αφού στο παρελθόν (κι όταν λέμε παρελθόν εννοούμε πριν 50 χρόνια) υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των δύο "κοινοτήτων" και αυτά προκάλεσαν την διάλυση του κράτους, όπως αυτό προέκυψε από το Σύνταγμα του 60, πολύ πιθανό να υπάρξουν και σήμερα επεισόδια και γι' αυτό.... ΔΔΟ. Το γεγονός είναι ότι ΕΓΙΝΑΝ επεισόδια. Κάποια ήταν αληθινά. Κάποια ήταν προβοκάτσια. Αυτή είναι η ΜΙΣΗ αλήθεια...

Ας μελετήσουμε την λύση ενιαίου κράτους - αυτή που είναι η ΣΩΣΤΗ λύση:

Ποιοι είναι αυτοί που θα έκαναν σήμερα επεισόδια ανάμεσα στις δύο "κοινότητες"; 
Μα φυσικά αυτοί που θα ήθελαν να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των δύο "κοινοτήτων"!
Και γιατί να θέλουν να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των δύο "κοινοτήτων";
Για να αποδείξουν ότι οι δύο "κοινότητες" ΔΕΝ μπορούν να συνυπάρξουν!

Τα οδοφράγματα άνοιξαν το 2003 και από τότε έχουν περάσει από τη μια "πλευρά" στην άλλη χιλιάδες συμπατριώτες μας και όχι μόνο. Αν κάποιος ήθελε να αποδείξει ότι οι δύο "κοινότητες" δεν μπορούν να συνυπάρξουν το ΜΟΝΟ που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να προκαλέσει ένα επεισόδιο είτε στην από δω "πλευρά", είτε στην από κει "πλευρά" και κάθε προσπάθεια για λύση θα διακοπτόταν ΑΜΕΣΩΣ! Γιατί εκείνοι που θέλουν την διχοτόμηση θα είχαν τις αποδείξεις ότι οι δύο "κοινότητες" ΔΕΝ μπορούν να συνυπάρξουν. Θα ήταν ηλίθιο εκ μέρους των κακοποιών στοιχείων να περιμένουν να λυθεί το Κυπριακό και μετά να κάνουν την κίνηση τους!

Έχουν περάσει 12 χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και δεν έχει σπάσει μύτη! Αλλά εξακολουθούν οι οπαδοί της ΔΔΟ να μας λένε ότι ΠΙΘΑΝΟΝ να υπάρξουν επεισόδια και γι' αυτό... χρειάζεται η Διζωνικότητα.


Ας δούμε τώρα και την άλλη λύση. Την ΚΑΚΗ λύση. Αυτή της ΔΔΟ:

Οι οπαδοί της λύσης αυτής προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διζωνικότητα θα είναι λίγο πολύ... νοητή. "Ούτε που θα το καταλαβαίνουμε ότι περνούμε τα σύνορα" μας λένε. "Θα είναι σαν να φεύγουμε από την επαρχία Λευκωσίας και πάμε στην επαρχία Λάρνακας" μας λένε. Μας λένε επίσης ότι ο κάθε Κύπριος θα έχει το δικαίωμα να κατοικήσει όπου θέλει σε όλη την επικράτεια του νησιού.

Τώρα εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι: Αφού θα υπάρχει τόση πολλή ελευθερία διακίνησης και εγκατάστασης τότε πώς αυτό αλλάζει τα σχέδια όσων καραδοκούν για να δημιουργήσουν επεισόδια μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αφού ο "κακός λύκος" θα έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει και να εγκατασταθεί όπου θέλει. Τι είναι αυτό στην ΔΔΟ που θα κάνει τους "Τουρκο"Κυπρίους ή τους "Ελληνο"Κυπρίους να αισθάνονται πιο ασφαλείς;



Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας έχει ξαναγραφτεί πολλές φορές με το τέλος προσαρμοσμένο ανάλογα με το ακροατήριο. Αν το ακροατήριο δεν είναι πολύ ανώριμο τότε ο κυνηγός της ιστορίας σκότωσε τον κακό λύκο και το πρόβλημα λύθηκε. Αν όμως το ακροατήριο είναι μικρά παιδιά τότε ο θάνατος του λύκου δεν είναι και η πιο... παιδαγωγικά σωστή επιλογή οπότε μπορούμε να τον στείλουμε πίσω στο δάσος για να μη μας ξαναενοχλήσει... μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά! ;-)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν επιθυμείτε να αφήσετε σχόλιο μη διστάσετε να το κάνετε! Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό!