οι σελίδες μου

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

δδο ... μισές αλήθειες... (2)



Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί υποχρέωναν τους Εβραίους να έχουν ραμμένο στα ρούχα τους το Άστρο του Δαυίδ (ένα κίτρινο άστρο με τη λέξη "Εβραίος" γραμμένη πάνω) για να ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Στην "ομοσπονδιακή Κύπρο" της μετά ΔΔΟ-λύσης εποχής οι Κύπριοι Πολίτες ΔΕΝ θα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν Ελληνικές ή Τουρκικές σημαιούλες ραμμένες στα ρούχα τους αλλά δεν θα είναι ΠΟΤΕ απλά Κύπριοι. Θα είναι υποχρεωμένοι από γεννήσεως να επιλέξουν σε ποια "κοινότητα" ανήκουν. (Φανταστείτε τώρα ένα ζευγάρι που ο ένας γονιός είναι "Τουρκο"Κύπριος και ο άλλος γονιός είναι "Ελληνο"Κύπριος να πρέπει να αποφασίσει τι "εθνικότητας" είναι τα παιδιά τους για να δικαιούνται να ψηφίσουν στις εθνικές/εθνοτικές εκλογές!)

Ένα υβριστικό (κατ' εμένα) επίθετο που χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά οι οπαδοί της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) είναι το "εθνικιστής". Ανοίγουν το στόμα τους και "πυροβολούν" δεξιά και αριστερά, κατηγορώντας όποιον δεν είναι οπαδός του εκτρώματος που αποκαλούν "λύση" ότι είναι εθνικιστής. Κάποιοι "Ελληνο"Κύπριοι (όπως και κάποιοι "Τουρκο"Κύπριοι) ΕΙΝΑΙ χωρίς αμφιβολία σωβινιστές. Επιθυμούν να δουν την Κύπρο Ελληνική (ή την Κύπρο Τουρκική). Ο χαρακτηρισμός όμως από τους οπαδούς της ΔΔΟ είναι μόνο η ΜΙΣΗ αλήθεια.

Οι οπαδοί της ΔΔΟ προέρχονται κυρίως από δύο μεγάλες δεξαμενές:
(α) τους οπαδούς του ΔΗΣΥ
(β) τους οπαδούς του ΑΚΕΛ

Ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα που στέγασε και στεγάζει τους λεγόμενους "εθνικόφρονες", εκείνα τα άτομα δηλαδή που νοιώθουν πιο πολύ Έλληνες παρά Κύπριοι. (Το γεγονός ότι η "εθνικοφροσύνη" της ηγεσίας του κόμματος, το πόσο, δηλαδή, αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Ελλάδα είναι αναλόγως της πολιτικής ιδεολογίας της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν είναι επί του παρόντος να αναλυθεί). Σαν αποτέλεσμα τούτου η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε δεκτή σαν σύμβολο του Κυπριακού κράτους από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα.

Ο ΔΗΣΥ επίσης είναι το κόμμα το οποίο στέγασε κατά κύριο λόγο τους οπαδούς της ΕΟΚΑ Β' και του πραξικοπήματος που στόχο είχε (τουλάχιστο αυτό το κουτόχορτο τάιζαν στους οπαδούς τους) την Ένωση με την Ελλάδα. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στενά συνδεδεμένος τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά με διάφορα πραξικοπηματικά στοιχεία.

Το να εξυβρίζει "εθνικιστή" κάποιο πολέμιο της λύσης ΔΔΟ, ένας οπαδός του ΔΗΣΥ είναι, το ελάχιστο, φαιδρό!

Πάμε τώρα στην άλλη μεγάλη ομάδα:
Η ηγεσία του ΑΚΕΛ και τα παπαγαλάκια της έχουνε βγει στους δρόμους και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, ΕΙΔΙΚΑ τους οπαδούς τους, ότι το να μην υποστηρίζουν τη λύση ΔΔΟ, τους καθιστά "εθνικιστές".

Αυτό τι σημαίνει: Σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι αριστεροί (εμένα συμπεριλαμβανόμενου) που μέχρι χτες ξέραμε ότι σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αυτή που είναι, που ξέραμε ότι οι "Τουρκο"Κύπριοι είναι αδέρφια μας, που ξέραμε ότι ΟΛΟΙ οι Άνθρωποι στον κόσμο είναι ίσοι μεταξύ τους ΠΡΕΠΕΙ να τα ξεχάσουμε όλα αυτά και να αρχίσουμε να βάζουμε ταμπέλες στον κόσμο (εσύ ΕΛΛΗΝΟΚύπριος, εγώ ΤΟΥΡΚΟΚύπριος) για να ικανοποιήσουμε τους συντρόφους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Διαφορετικά .... είμαστε εθνικιστές...

Όπως "εθνικιστές" είναι και οι συμπατριώτες μας ΚΥΠΡΙΟΙ Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin που έτρεχαν στα δικαστήρια του ψευδοκράτους για δυο περίπου χρόνια γιατί τόλμησαν να υψώσουν την σημαία ΜΑΣ, τη σημαία της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο ψευδοκράτος. Αυτοί οι ίδιοι Koray και Cinel, που αφού οι οπαδοί της ΔΔΟ τους ξεζούμισαν για τους δικούς τους σκοπούς, μετά αποφάσισαν να τους πετάξουν στο πλάι γιατί είδαν ότι εννοούσαν αυτό που έλεγαν για μια ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ και όχι για κολοβές λύσεις τύπου ΔΔΟ.

Όπως "εθνικιστές" είναι και οι, όλο και πιο πολλοί "Τουρκο"Κύπριοι συμπατριώτες μας που επιλέγουν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν εικόνα στο προφίλ της σελίδας τους στο Facebook.

Όπως "εθνικιστές" είναι και πολλοί "Τουρκο"Κύπριοι φίλοι μου που θέλουν να φύγει η Τουρκία από την Κύπρο για να ζήσουμε και πάλι ενωμένοι μεταξύ μας όπως ήμασταν πριν αναλάβουν να μας σώσουν οι "μητέρες πατρίδες".

Για να υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα βιώσιμης λύσης, αυτή η λύση ΠΡΕΠΕΙ να αποβάλει ή να απομακρύνει τον εθνοτικό διαχωρισμό όσο πιο πολύ γίνεται. Δεν είναι κακό να αισθάνεται κάποιος Κύπριος ότι ανήκει στο Τουρκικό ή στο Ελληνικό έθνος. Αλλά αυτός ο διαχωρισμός πρέπει να αφεθεί στις καρδιές των Ανθρώπων και ΟΧΙ Συνταγματικά να τους διαχωρίζει. Γιατί σε μια αντίθετη περίπτωση η λύση θα είναι τόσο αποτυχημένη όσο ήταν και η εθνοτικά διχαστική Ζυρίχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν επιθυμείτε να αφήσετε σχόλιο μη διστάσετε να το κάνετε! Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό!