οι σελίδες μου

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

δδο ... μισές αλήθειες... (1)



Έχετε ακούσει εκείνη την ιστοριούλα για τη σοφία και τη δικαιοσύνη του βασιλιά Σολομώντα; Μας την είχαν διδάξει στο σχολείο όταν ήμασταν παιδιά. Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να την ακούσουν ή δεν την θυμούνται μια σύντομη επανάληψη:

Δυο μάνες είχαν γεννήσει τον ίδιο καιρό. Της μιας ο γιος είχε πεθάνει και είχε ανταλλάξει το νεκρό παιδί της με το ζωντανό παιδί της άλλης. Οι δύο γυναίκες κατέληξαν μπροστά στον σοφό βασιλιά ο οποίος άκουσε και τις δυο προσεχτικά και μετά διάταξε να του φέρουν ένα σπαθί λέγοντας: "Αφού δεν μπορώ να αποφασίσω ποια λέει αλήθεια και ποια ψέματα θα μοιράσω το παιδί στη μέση και θα το πάρετε από μισό.". Η μια γυναίκα ένοιωσε ικανοποίηση με την απόφαση. Η άλλη αντέδρασε λέγοντας στον βασιλιά να μην σκοτώσει το παιδί (κόβοντας το στα δυο) κι ας το δώσει στην άλλη γυναίκα. Ο βασιλιάς είχε αντιληφθεί ποια ήταν η πραγματική μάνα του παιδιού...


Πολλοί οπαδοί της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) προβάλλουν το ερώτημα "Γιατί, αφού όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας (αρχίζοντας από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο) μέχρι σήμερα έχουν αποδεχτεί την ομοσπονδιακή λύση, κάποιοι να εκφράζουν σήμερα παράπονα γι' αυτήν;" Το γεγονός (αν δεν θέλει κάποιος να παίζει με τις λέξεις) είναι αυτό: Η ΔΔΟ ήταν στο τραπέζι από την πρώτη στιγμή. Αλλά αυτή είναι η ΜΙΣΗ αλήθεια.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συζητούσε με τον Rauf Denktaş, πριν τον θάνατο του το 1977, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Denktaş προωθούσε τα συμφέροντα της Άγκυρας και όχι των Κυπρίων ("Τουρκο"Κυπρίων ή "Ελληνο"Κυπρίων). Εκείνο που ήθελε ήταν να νομιμοποιήσει (με την υπογραφή της "πλευράς μας") μια συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος μη έχοντας άλλη επιλογή και μεταξύ της κακής λύσης (ΔΔΟ) και της διχοτόμησης προτίμησε να δεχτεί την ομοσπονδία ΕΣΤΩ κι αν αυτή ΔΕΝ εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των Κυπρίων. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε από όλους τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα.

Σήμερα, με την ανάδειξη του Mustafa Akinci στην ηγεσία των "Τουρκο"Κυπρίων συμπατριωτών μας παρουσιάζεται μια νέα ευκαιρία επίλυσης του προβλήματος με ένα σωστό, δίκαιο αλλά και ΚΑΛΟ τρόπο για ΟΛΟΥΣ τους Κυπρίους. Και αυτό γιατί ο κύριος Akinci παρουσιάζεται ως ΚΥΠΡΙΟΣ έτοιμος να δουλέψει υπέρ των συμφερόντων ΟΛΩΝ των Κυπρίων, σε αντίθεση με περασμένους ηγέτες της "Τουρκο"Κυπριακής "κοινότητας" που στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Άγκυρας και όχι των Κυπρίων.

Είναι παράλογο να επιμένουν κάποιοι ότι ο διαμελισμός του παιδιού στη μέση είναι η σωστή και δίκαια λύση αν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ μανάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρονται για το καλό του παιδιού!!!


ΥΓ.: Επειδή η μόνιμη κατάληξη των οπαδών της ΔΔΟ (όταν ξεμείνουν από επιχειρήματα) είναι "πες μας τον τρόπο για να αναγκάσουμε την Άγκυρα να εγκαταλείψει το νησί και είμαστε μαζί σου" ιδού η απάντηση:

Ο λόγος που προέβαλε και συνεχίζει να προβάλλει η Άγκυρα στη διεθνή κοινή γνώμη (και αυτό είναι το επιχείρημα που έχω ακούσει από σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ξένους που έχω συζητήσει μαζί τους για το Κυπριακό) είναι ότι βρίσκεται εδώ για να προστατεύσει τα δικαιώματα των "Τουρκο"Κυπρίων. Οι μη-σωβινιστές "Τουρκο"Κύπριοι, αυτοί δηλαδή που πραγματικά θέλουν μια σωστή λύση επανένωσης της Κύπρου έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν έμπρακτα λέγοντας στον υπόλοιπο κόσμο ότι "ΔΕΝ θέλουμε την προστασία της Άγκυρας! ΔΕΝ την έχουμε ανάγκη! ΔΕΝ χρειαζόμαστε κανένα να μας προστατεύει από τους συμπατριώτες μας!". Αν γίνει αυτό (και εδώ είναι που θα φανεί πόσο ΚΥΠΡΙΟΣ είναι ο κύριος Akinci) τότε η Τουρκική Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα ηθικό ή νομικό έρεισμα να παραμένει στο νησί. Τόσο απλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν επιθυμείτε να αφήσετε σχόλιο μη διστάσετε να το κάνετε! Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό!